Overbruggingshypotheek nodig?
Wij regelen de beste overbruggingshypotheek voor vastgoedbeleggers.
Op zoek naar een
overbruggingshypotheek?
Als vastgoedbelegger ontkom je er niet aan: er doet zich een mooie kans voor, maar je geld zit nog vast in een ander project. Om toch achter die kans aan te gaan kun je gebruik maken van een overbruggingshypotheek.
Deze hypotheekvorm is speciaal ontworpen voor vastgoedbeleggers, ontwikkelaars en handelaren om korte periodes te overbrugging om toch snel te kunnen schakelen.
Een overbruggingshypotheek is is ideaal om een bepaalde tijd te overbruggen voor bijvoorbeeld een verbouwing, uitpondingstraject of het vinden van een meer permanente (her)financiering voor het vastgoed.
Bij een overbruggingshypotheek zijn er een aantal zaken van belang, namelijk: het onderpand, de exitstrategie (hoe wordt de overbruggingsfinanciering terugbetaald) en de ervaring en het track record van de belegger.
Met onze toegang tot kapitaal en onze jarenlange ervaring in het vastgoed kunnen we jou helpen met het vinden van de beste overbruggingsfinanciering zodat jij snel verder kunt met je project.
Wij helpen je graag met het vinden van de beste overbruggingshypotheek.
Als vastgoedbelegger moet je soms meerdere ballen hooghouden. Een project is uitgelopen terwijl zich een mooie kans voordoet, of geld wat vastzit komt pas over enkele maanden vrij. Maar die kans wil je eigenlijk niet laten lopen… In dat geval is een overbruggingshypotheek de beste oplossing.
Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om snel te kunnen schakelen in zo’n situatie. Je wilt snel toegang tot het geld en de hoogte van de rente is vaak minder relevant door de tijdelijke aard van de financiering.
In zo’n situatie is het prettig als je een partner hebt die met je meedenkt om te komen tot de beste oplossing.
Wij helpen je graag met jouw project! Met onze ervaring, capaciteit om mee te denken én ons grote netwerk van financiers, kunnen wij vaak snel tot een passende oplossing komen.
aanvragen per maand
slagingskans
tevreden klanten
financiers
Waarom Financieren.nl?
Toegang tot alle vastgoedfinanciers
Het grootste netwerk van (zakelijke) vastgoedfinanciers in Nederland.
Korte doorlooptijd
Korte lijnen en snel schakelen zodat je snel kunt handelen.
Persoonlijk
Direct persoonlijk contact met één van onze specialisten.
Transparant
Geen kleine lettertjes en volledig onafhankelijk in ons advies.
Overbruggingshypotheek afsluiten in 4 stappen:
Stap 1: Quickscan
Wil jij snel schakelen en heb je daarvoor een overbruggingsfinanciering nodig? Maak gebruik van onze gratis Quickscan en vertel ons meer over je project.
Stap 2: Intakegesprek
Nadat je de Quickscan hebt ingevuld neemt één van onze specialisten contact met je op om meer te weten te komen over jouw project. Dit kunnen we digitaal doen, bij ons op kantoor of bij jou op locatie. Wat voor jou het prettigst is.
Stap 3: Overbruggingshypotheek aanvragen
Wanneer we een goed beeld hebben van jouw project sturen we je een indicatieve offerte. Ben jij overtuigd van ons expertise en wil je dat wij voor je aan het werk gaan? Dan sturen we je een overeenkomst van opdracht en gaan we aan het werk. In deze fase is het vooral belangrijk dat jij alle stukken paraat hebt. Uiteraard helpen we je hierbij.
Stap 4: Overbruggingshypotheek afsluiten
In de laatste stap krijg je van ons een definitieve offerte. Ben je tevreden? Dan gaan we de financiering voor je regelen! Samen zorgen we voor een waterdicht dossier wat de kans op succes vergroot.
"Soms moet je snel kunnen schakelen in het vastgoed. Een overbruggingshypotheek is de perfecte oplossing voor tijdelijke financieringsvraagstukken."
Arjen Hoek
Eigenaar Financieren.nl
Overbruggingshypotheek berekenen
Bereken hieronder eenvoudig de totale kosten voor een overbruggingsfinanciering. Vul de bedragen in en de rente die jij verwacht. De rente van een overbrugginghypotheek varieert tussen de 7 en 12% (peildatum november 2025).
* In dit voorbeeld houden we rekening met 1,5% voor advies- en afsluitkosten. Dit bedrag verschilt per project!
Wat is een overbruggingshypotheek?
Een overbruggingshypotheek is een kortlopende financiering die speciaal is ontworpen voor vastgoedprojecten die van tijdelijke aard zijn. De term ‘overbrugging’ verwijst naar het overbruggen van een specifieke periode, meestal tussen de aankoop van een nieuw pand en de verkoop of herfinanciering van een bestaand pand. Deze financieringsvorm staat ook bekend als een overbruggingsfinanciering of overbruggingskrediet en heeft doorgaans een looptijd van 1 tot 12 of soms 18 maanden.
Kenmerken overbruggingshypotheek
Korte looptijd
Een overbruggingshypotheek heeft altijd een korte looptijden. Meestal is dit van enkele maanden tot maximaal 12 of 18 maanden.
Zeer flexibel
Een overbruggingskrediet is vaak zeer flexibel qua voorwaarden en bovendien snel te regelen. Wél moet er een concreet projectplan liggen met een duidelijke exitstrategie en moeten eventuele vergunningen op orde zijn.
Boetevrij aflossen
Overbruggingsfinancieringen hebben meestal gunstige voorwaarden voor vervroegde aflossing. Bij een financiering met een looptijd van 12 maanden is het gebruikelijk dat na 6 maanden boetevrij kan worden afgelost. Let op dat deze voorwaarden per individuele situatie kunnen verschillen.
Hogere rente
Omdat overbruggingsfinancieringen worden verstrekt in situaties waarin traditionele financiers vaak terughoudend zijn, brengen ze een hoger risico met zich mee voor de geldverstrekker. Dit resulteert in een hogere rente als compensatie voor dat risico.
Wanneer heb je een overbruggingshypotheek nodig?
1. Renovatie van een beleggingspand
Bij de aankoop van een pand dat gerenoveerd moet worden voordat het verhuurd kan worden, biedt een overbruggingshypotheek vaak de ideale oplossing. Hiermee financier je zowel de aankoop als de renovatiekosten. Zodra de verbouwing is afgerond, kun je een huurder vinden en het pand herfinancieren met een verhuurhypotheek. De opbrengst hiervan gebruik je om de overbruggingshypotheek af te lossen. In sommige gevallen kun je hiervoor ook een verhuurhypotheek met bouwdepot gebruiken, maar een overbruggingsfinanciering biedt doorgaans meer flexibiliteit—tegen een iets hogere rente.
2. Transformatie van vastgoed
Ben je van plan een kantoor te kopen en om te bouwen tot woonruimte voor verhuur of verkoop? Een overbruggingshypotheek kan je voorzien van de benodigde liquiditeit. Nadat de transformatie is voltooid, kun je de financiering aflossen met de verkoopopbrengst of herfinancieren met een verhuurhypotheek.
3. Fix & Flip
Bij het ‘fixen en flippen’ van woningen—waarbij je panden opknapt en doorverkoopt—kan een overbruggingskrediet cruciaal zijn. Het stelt je in staat om zowel de aanschafprijs als de verbouwingskosten te financieren. Dankzij de snelle beschikbaarheid van het kapitaal kun je direct schakelen en je projecten efficiënt afronden voordat je het pand verkoopt.
4. Uitponden van vastgoed
Het concept van uitpondfinanciering wint steeds meer terrein. Als je een pand met een huurder en een aflopend huurcontract wilt kopen om vervolgens te verkopen (uitponden), is een overbruggingshypotheek een interessante optie. Hoewel de rente vaak iets hoger ligt dan bij een verhuurhypotheek, kun je de financiering vaak boetevrij aflossen na een paar maanden. Bij verhuurhypotheken kunnen aflossingsboetes oplopen tot 5%.
5. Overbrugging tussen projecten
Heb je nog een lopend project dat pas over twee maanden wordt gepasseerd, maar wil je alvast een nieuw pand aankopen? Een overbruggingskrediet biedt uitkomst. Hiermee kun je de periode tot de afronding van je vorige project overbruggen. Zodra het eerdere pand is verkocht, gebruik je de opbrengst om de overbruggingsfinanciering (deels) af te lossen.
Een overbruggingshypotheek is een krachtig instrument om flexibiliteit te behouden in je vastgoedportefeuille. Hoewel het vaak hogere rentes kent dan traditionele hypotheken, biedt het snelheid en wendbaarheid—essentiële factoren in een dynamische vastgoedmarkt.
Gratis quickscan
Ben je op zoek naar een tijdelijke financiering voor jouw vastgoedproject? Doe dan de gratis Quickscan en ontdek wat er mogelijk is:
Veelgestelde vragen
Dat ligt een beetje aan jouw project en jouw plannen. Wij zeggen altijd: hoe concreter jij bent, hoe sneller wij een financiering kunnen regelen. Bij goede plannen kan het vaak al binnen 2 of 3 weken geregeld zijn. Soms is er meer tijd nodig.
Om verschillende redenen:
- Wij hebben rechtstreeks toegang tot alle Nederlandse vastgoedfinanciers.
- De meeste aanbieders werken uitsluitend via gespecialiseerde tussenpersonen zoals ons.
- Door ons grote volume kunnen we vaak een nóg scherpere rente aanbieden.
- We kijken verder dan alleen de rente.
- Wij zijn zelf ook actieve vastgoedbeleggers dus weten waar we op moeten letten.
De looptijd van een overbruggingshypotheek varieert tussen de 6 en 12 maanden. Korter en soms (iets) langer is ook mogelijk. Echter meestal niet langer dan 18 maanden.
Dan moeten we samen met de financier op zoek naar een oplossing. Soms is het mogelijk om de financiering iets te verlengen tegen andere voorwaarden (bijvoorbeeld een hogere rente). In andere gevallen zul je op zoek moeten gaan naar een ander financiering om de overbruggingsfinanciering af te kunnen lossen.
Ook hierbij kunnen wij je helpen.
De belangrijkste risico’s zijn:
- Lagere verkoopprijs: Als je woning voor minder wordt verkocht dan verwacht, kan dit leiden tot een financieringstekort.
- Hogere lasten: Je betaalt tijdelijk rente en aflossing op zowel je reguliere hypotheek als de overbruggingshypotheek.
- Onverkochte woning: Als je woning niet tijdig wordt verkocht, kan dit financiële druk opleveren.
De kosten van een overbruggingshypotheek bestaan uit:
- Rente
- Afsluit- en advieskosten
- Taxatiekosten (niet altijd noodzakelijk)
Bij ons betaal je alleen advies- en bemiddelingskosten. Dit zijn standaardkosten die je altijd maakt, ongeacht of je de financiering via Financieren.nl regelt of rechtstreeks bij een financier (wat vaak zelfs niet eens mogelijk is).
Wanneer je gebruik maakt van onze gratis quickscan, ontvang je ook altijd duidelijk vooraf een specificatie van de kosten.
Andere voordelen van een financiering via Financieren.nl:
- Korting op de eenmalige kosten
- Rentekorting door hoog volume
- Snellere doorlooptijd en acceptatie
- Volledige ontzorging gedurende het gehele proces
Liever persoonlijk contact?
Dat snappen wij heel goed. Daarom staat persoonlijk contact bij ons hoog in het vaandel. Bel, mail, of app ons om rechtstreeks in contact te komen met één van onze adviseurs.
We horen graag van je!