Beleggingshypotheek nodig?
Ontdek de mogelijkheden om jouw beleggingspand(en) te financieren met een passende beleggingshypotheek.
- Vergelijk meer dan 30 aanbieders
- Aantrekkelijke voorwaarden
- Tot 80% LTV
Op zoek naar de beste beleggingshypotheek?
Wij helpen je graag met het vinden van de beste beleggingshypotheek voor jouw vastgoed. Financieren.nl is dé specialist op het gebied van beleggingshypotheken en we helpen jou graag bij het vinden van de beste aanbieding.
Met een beleggingshypotheek financier je jouw verhuurde vastgoed. Deze hypotheekvorm is speciaal voor vastgoedbeleggers en kan worden gebruikt voor het aankopen of herfinancieren van verhuurd vastgoed.
Of het nu gaat om een enkele woning of een complete portefeuille: wij helpen je graag bij het vinden van een passende hypotheek voor jouw situatie. Met de beste rente én met gunstige voorwaarden. Dit zorgt voor rust en rendement op lange termijn.
Financieren.nl heeft toegang tot alle aanbieders van beleggingshypotheken en we hebben inmiddels al vele beleggers geholpen met hun financiering.
Wil je meer weten over het aanvragen van een beleggingshypotheek of meer duidelijkheid over de mogelijkheden? Maak dan gebruik van onze gratis quickscan of neem contact met ons op. We helpen je graag!
Beleggingshypotheek berekenen
Eenvoudig de maximale beleggingshypotheek berekenen met onze gratis tool.
Zelf berekenenBeleggingshypotheek berekenen
Maak hieronder eenvoudig een berekening voor jouw beleggingshypotheek:
We hebben directe toegang tot 30+ vastgoed financiers, waaronder:
Wij helpen je graag met het vinden van een goede beleggingshypotheek.
Een goede beleggingshypotheek geeft rust, zekerheid en een goed rendement op lange termijn. In tegenstelling tot gewone hypotheken, is een beleggingshypotheek altijd maatwerk. Wij helpen vastgoedbeleggers graag met onze kennis, ervaring én ons uitgebreide netwerk voor het afsluiten van een beleggingshypotheek.
We hebben directe toegang tot alle aanbieders van beleggingshypotheken en gaan verder waar gewone banken ophouden.
Onze werkwijze is transparant en ons aanvraagproces eenvoudig. Neem vrijblijvend contact met ons op of maak gebruik van onze gratis quickscan.
aanvragen per maand
slagingskans
tevreden klanten
financiers
Waarom Financieren.nl?
Toegang tot alle beleggingshypotheken
Korte doorlooptijd
Wij kunnen al binnen een week een definitieve offerte regelen voor een beleggingshypotheek.
Persoonlijk
Geen keuzemenus of chatbots, maar echt advies van ervaren specialisten.
Transparant
Wij zijn onafhankelijk en werken uiterst transparant. We worden niet betaald door financiers en hebben dus ook geen voorkeur.
Een beleggingshypotheek afsluiten in 4 stappen:
Stap 1: Gratis Quickscan
Maak gebruik van onze vrijblijvende quickscan om te toetsen of je in aanmerking komt voor een beleggingshypotheek.
Stap 2: Gratis intakegesprek
Tijdens dit gesprek horen we graag meer over jou en jouw vastgoedproject(en). Dit kan via Google Meet of bij ons op kantoor in Weesp. Maar we komen ook graag bij jou langs wanneer je dit prettiger vindt.
Stap 3: Beleggingshypotheek aanvragen
Wanneer je overtuigd bent van onze expertise en de mogelijkheden die we bieden, kunnen we aan de slag om jouw financiering aan te vragen.
Nadat je ons opdracht hebt gegeven gaan we je helpen met het verzamelen van de benodigde stukken zodat wij een definitieve offerte kunnen regelen.
Stap 4: Beleggingshypotheek Afsluiten
Tevreden met het voorstel? Dan gaan we over tot het afsluitend van de beleggingshypotheek. We zorgen samen voor een waterdicht dossier waardoor jij zo snel mogelijk naar de notaris kunt om de financiering definitief te maken.
"Het vinden van de beste beleggingshypotheek voor onze klanten is een interessante puzzel. Het is altijd weer leuk als het gelukt is een goede financiering te regelen".
Arjen Hoek
Eigenaar Financieren.nl
Wat is een beleggingshypotheek?
Een beleggingshypotheek is een hypotheekvorm speciaal bedoeld voor verhuurd vastgoed. Vaak wordt ook gesproken over een verhuurhypotheek. Net als bij een gewone hypotheek dient het vastgoed als onderpand, waardoor er veel zekerheden zijn voor de financier. Omdat het verhuren van vastgoed wel meer risico met zich meebrengt, verschilt een beleggingshypotheek wel van een gewone hypotheek. De grootste verschillen leggen we hieronder uit.
Beleggingshypotheek rente
Het grootste verschil is dat de rente van een beleggingshypotheek hoger is dan een reguliere hypotheek. Dit komt doordat er een risico is op leegstand, waardoor de maandinkomsten (tijdelijk) kunnen wegvallen. Dit leegstandsrisico vertaalt zich in een hogere rente.
Bekijk hier de actuele rentes.
LTV beleggingshypotheek
Een ander verschil is dat het maximale hypotheekbedrag bij een beleggingshypotheek lager is. De zogenaamde ‘loan to value’ of LTV bij een beleggingshypotheek varieert tussen de 70 en 85%. Daarnaast wordt daarbij gekeken naar de waarde in verhuurde staat, die altijd lager is dan de marktwaarde. Dit betekent dat je als belegger ook een deel eigen vermogen dient aan te wenden.
Financieren op basis van huurstroom
Waar je bij een gewone hypotheek wordt getoetst op je eigen inkomen, wordt er bij een beleggingshypotheek gekeken naar de huurinkomsten. Meestal wordt er wel gekeken naar je totale financiële situatie, maar de huurinkomsten wegen het zwaarst.
Waarom kiezen voor een beleggingshypotheek?
Hefboomeffect
Met een beleggingshypotheek kun je een grotere investering doen dan enkel met het gebruik van je eigen vermogen. Doordat het vastgoed als onderpand dient, is het mogelijk om een groot deel van het benodigde bedrag te financieren waardoor je gebruik kunt maken van het hefboomeffect.
Vermogensopbouw door waardestijging
De waarde van vastgoed is sterk verbonden met inflatie en koopkracht. Hierdoor is het aannemelijk dat de waarde van vastgoed gedurende meerdere jaren stijgt. Deze waardestijging komt voor rekening van de belegger, wat op lange termijn aanzienlijk kan zijn, terwijl de hoogte van de hypotheek gelijkblijft (of afneemt bij aflossing).
Passief inkomen
Een groot voordeel van beleggen in vastgoed is de mogelijkheid om een passief inkomen te genereren. De huurinkomsten dekken de hypotheeklasten af en wat er overblijft na de overige kosten (zoals belastingen en onderhoud) zijn extra inkomsten voor de belegger.
Fiscale voordelen
De kosten van de beleggingshypotheek zijn aftrekbaar als bedrijfskosten, net als de kosten voor onderhoud en reparaties. Hierdoor wordt het belastbare inkomen minder wat een besparing op belasting betekent. Beleggers in box 3 kunnen de hoogte van de hypotheek daarnaast wegstrepen tegen de waarde, waardoor hun belastbare vermogen lager wordt.
Diversificatie beleggingen
Door te beleggen in vastgoed kun je je totale beleggingsportefeuille spreiden. Vastgoed is een fysieke asset die ook nog eens sterk bestand is tegen grote schommelingen. Hierdoor kun je je totale risicoprofiel stabiliseren.
Beleggingshypotheek vergelijken
Beleggingshypotheken zijn er in talloze soorten en maten, met diverse voorwaarden. Om beleggingshypotheken met elkaar te vergelijken moet je dus goed weten waar je naar kijkt. We noemen hieronder een aantal belangrijke elementen:
De Loan to Value (LTV)
Per aanbieder zitten er grote verschillen in de maximale LTV. In de regel geldt het volgende: hoe hoger de LTV, hoe hoger de rente; want meer risico voor de geldverstrekker. Wij zijn zelf geen voorstander van het zoeken naar een maximale LTV, maar soms is dit wel nodig om een project haalbaar te maken.
Aflossing
Sommige geldverstrekkers brengen een boete in rekening wanneer je sneller wilt aflossen dan overeengekomen. Immers, voor het betekent dit minder inkomsten. De meeste aanbieders van beleggingshypotheken hanteren wij een maximaal percentage wat je boetevrij mag aflossen. Kijk hier goed naar, want bij onverwachte meevallers kan het soms interessant zijn om meer af te lossen.
Looptijd
Ook qua looptijd zijn er veel verschillen tussen beleggingshypotheken. We zien veel looptijden variërend van 5 tot 30 jaar. Let op: de looptijd van de hypotheek en de rentevaste periode kunnen van elkaar verschillen!
Kosten
De afsluitkosten die geldverstrekkers rekenen, lopen ook sterk uiteen. Hoewel dit meestal niet de beslissende factor is, is het verstandig om deze kosten mee te nemen in de totale vergelijking van voorwaarden tussen verschillende aanbieders van beleggingshypotheken.
Gratis quickscan
Maak gebruik van onze gratis quickscan en ontdek de mogelijkheden voor jouw project(en)!
Liever persoonlijk contact?
Dat snappen wij heel goed. Daarom staat persoonlijk contact bij ons hoog in het vaandel. Bel, mail, of app ons om rechtstreeks in contact te komen met één van onze adviseurs.
We horen graag van je!